[ WAJIB BACA ]Malek Noor terima Hidayah di usia 46 tahun

~kisah benar Ahli bina badan negara, dahulu beliau pernah meneguk arak dan makan daging khinzir semasa zaman jahil nyer~

Gaji dan elaun menteri- menteri di malaysia title

Rahsia kerajaan terbongkar. Mari kita lihat gaji-gaji golongan elit negara ini dan bandingkan dengan gaji anda.

STARBUCKS HALAL LAH !

“STARBUCK telah disahkan haram oleh JAKIM. Semua chocolate, vanilla dan coffee drinks kat Coffee Bean dan Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich dr animal origin (pork).~ betul ke ?

PAK SAMAD DIUGUT TARIK GELARAN SASTERAWAN NEGARA

Begitu mudah negara melupakan jasa insan terbilang seperti Pak Samad ini hanya kerana pandangan dan fahamannya yang tidak selari dengan kerajaan...inikah kerjaan demokrasi seperti yang kita mahu ??? renung2 kan..

(ESKLUSIF) 10 JAWAPAN KHAIRUL FAHMI MENGENAI KEPUTUSAN PUTUS TUNANG DENGAN ELIA!

Alasan Khairul Fahmi mengenai keputusan putus tunangnya dengan Elia

Monday, September 5, 2011

Jaga-jaga dengan Hadis Palsu






1 Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi berkenaani huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan di bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, mengenai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar di langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika beritahupada 21-12-2012 planet X akan lintas ke bumi )Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... .. cuba kita lihat hadis nabi kat bawah ni dankenyataan pasal huru hara 2012.


Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". 
Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?"
Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan munculsuara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, paragadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kamu telahmelaksanakan solat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kamu ke dalam rumah kamu, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kamu, sumbatlah telinga kamu. Jikakalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah:"Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", kerana barangsiapa melakukanhal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".








Kajian NASA


Untuk pengetahuan smua, sebuah planet bernama Nibiru atau planet x(olehNASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600tahun. planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planetjupiter( musytari). dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberikesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 ke kedudukan terbalik( polar shifting) yang dijangkakan o NASA. bulan mei 2009 planet ini telah jelas kelihatan oleh semua pnduduk bumi..


Mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku banjir besar zaman Nabi Nuh AS dahulu..planet ini tak menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi.ia hanya akan lalu di antara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan seakan-akan anak matahari.(tanda besar kiamat? objek merah di langit kelihatan. AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara dibanjaran2 gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahunkerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap. di norway misalnya mereka membina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukit lengkap dengan ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana(rujuk paperbulan februari, kosmo, BH n lain2)


Kata2 RASULULLAH satu hari nanti bumi akan hancur dan satu zaman dipanggil back to ancient berlakudi mana segala teknologi pupus dan manusia akan kembali seperti zamanpurba, berperang dengan pedang cara kuno. jadi bersedialah kita umatislam...ALLAHHUAKBAR


Semoga perkongsian ni meningkatkan lagi ketakwaan kita kepada Nya dan kita seboleh mungkin memperbanyaakkan zikir dan ibadah sebagai bekalan...


Wallahu'alam...












UPDATE-Artikel tentang kesahihan Peristiwa ini...


ni jawapan daripada jakim..
"Walaikum salam….
Hadith ini mengikut Dr Fahd Salman Audah adalah Do'if Jiddan atau Maudu'. Tidak boleh langsung berhujjah dengannya. Hadith ini memang sudah banyak tersebar secara meluas


Salah seorang perawi hadith ini ialah Nuaim bin Hammad. Ramai ahli ilmu yang menyatakan hadith yang diriwayatkan oleh Nuaim bin Hammad dalam Musonnifnya berkaitan cerita-cerita berkenaan kisah akhir zaman adalah adalah Munkar. Berkata Imam Az-Zahabi dalam kitab Siar A'lam Nubala' ; " Tidak boleh seseorangpn berhujjah dgn hadith Nuaim bin Hammad kerana dia telah mengarang kitab tentang fitnah akhir zaman dengan mendatangkan keajaiban2 dan banyak yang dibawanya adalah Munkar. 


Dia banyak mengambil hadith dari Kaab bin al-Ahbar yang dikenali kerana berpegang dengan kitab-kitab Israiliyyat.Dia juga banyak mengambil hadith dari org2 yang tidak dikenali dan diragui.
Begitu juga dgn Abdul Wahhab salah seorang perawi hadith ini mengikut Al-Hakim dalam Lisanul Mizan adalah orang yang tidak diketahui (majhul).


Wallahu a'lam…semoga kita berhati2 dgn hadith2 seumpama ini..dan menjaga nas syariah seperti yang sebenarnya…
Wassalam…


Bahagian Penyelidikan JAKIM
Cawangan Akidah,
P.P (T.T)
29 Julai 2009"
إذا كانت صيحة في رمضان ؛ فإنه يكون معمعة في شوال ، وتميز القبائل في ذي القعدة ، وتسفك الدماء في ذي الحجة . والمحرم ما المحرم ؟ ( يقولها ثلاثا ) ، هيهات هيهات ! يقتل الناس فيها هرجا هرجا . قلنا : وما الصيحة يا رسول الله صلى الله عليه وسلم ؟ قال : هذه في النصف من رمضان ليلة جمعة ؛ فتكون هذه توقظ النائم ، وتقعد القائم ، وتخرج العواتق من خدورهن في ليلة جمعة ، في سنة كثيرة الزلازل . فإذا صليتم الفجر من يوم الجمعة ؛ فادخلوا بيوتكم ، وأغلقوا أبوابكم ، وسدوا كواكم ، ودثروا أنفسكم ، وسدوا آذانكم ، فإذا أحسستم بالصيحة ؛ فخروا لله سجدا ، وقولوا : سبحان القدوس ، سبحان القدوس ، ربنا القدوس ؛ فإنه من فعل ذلك ؛ نجا ، ومن لم يفعل ذلك ؛ هلك إذا كانت صيحة في رمضان ؛ فإنه يكون معمعة في شوال ، وتميز القبائل في ذي القعدة ، وتسفك الدماء في ذي الحجة . والمحرم ما المحرم ؟ ( يقولها ثلاثا ) ، هيهات هيهات ! يقتل الناس فيها هرجا هرجا . قلنا : وما الصيحة يا رسول الله صلى الله عليه وسلم ؟ قال : هذه في النصف من رمضان ليلة جمعة ؛ فتكون هذه توقظ النائم ، وتقعد القائم ، وتخرج العواتق من خدورهن في ليلة جمعة ، في سنة كثيرة الزلازل . فإذا صليتم الفجر من يوم الجمعة ؛ فادخلوا بيوتكم ، وأغلقوا أبوابكم ، وسدوا كواكم ، ودثروا أنفسكم ، وسدوا آذانكم ، فإذا أحسستم بالصيحة ؛ فخروا لله سجدا ، وقولوا : سبحان القدوس ، سبحان القدوس ، ربنا القدوس ؛ فإنه من فعل ذلك ؛ نجا ، ومن لم يفعل ذلك ؛ هلك


Status hadis ini: Hadis palsu, lihat, Al-Albani, dalam kitab Silsilah Dhaifah, no: 6471
Ini pula jawapan Ustaz Adlan AAN :
sekadar mampu…


1- Hadith ini adalah di antara hadith-hadith palsu dan tidak sahih yang tersebar setiap kali tibanya bulan Ramadhan yang mulia. Walaupun telah berulang kali diterangkan oleh ramai ulama hadith masa kini, hadith ini tetap tersebar dan berlegar dalam masayarkat.
2- Hadith ini tidak ada di dalam mana-mana buku utama hadith sebagaimana kajian para ulama hadith dulu dan kini. Walaupun ia ada di dalam buku al-Fitan karya Nu'aim Bin Hammad, ia tidak diriwayatkan oleh imam-imam hadith terkemuka dalam buku-buku utama.
3- Pengkaji hadith sejak dahulu hingga kini telah meneliti asal-usul hadith ini termasuk rantaian periwayatan yang dikemukakan oleh Nu'aim dan mendapati ia dipenuhi dengan pelbagai masalah seperti periwayat yang tidak dipercayai dan sebagainya.
4- Seharusnya umat Islam lebih berhati-hati dalam menerima mana-mana maklumat tentang Islam agar diselidiki sumber asalnya dan kesahihannya.


wallahu a'lam

Monday, August 22, 2011

Peng Shuilin, Manusia Yang Hidup Dengan Setengah Badan

 Peng Shuilin, lelaki berusia 37 tahun dari China telah bertemu dengan kecelakaan dua tahun lepas dan menghancurkan separuh daripada badannya. Tetapi dia tidak pernah putus asa. Doktor begitu terpegun melihat kebolehannya dan menyatakan dia merupakan satu-satu manusia yang boleh hidup dalam keadaan begitu. Dia telah menjadi teladan untuk semua orang OKU dan cacat di China supaya tidak menyerah dan putus asa. Hidup tetap hidup selagi kita belum lagi menemui ajal.Kita yang masih mempunyai segalanya, janganlah cari nahas, hargailah nyawa anda selagi anda mampu.











Friday, August 19, 2011

Keris ajaib peninggalan kerajaan Sriwijaya






TEBING TINGG, Sumatera Utara – Sebilah keris di wilayah ini dilaporkan bukan sahaja mampu berdiri sendiri, bahkan turut mempunyai kuasa ajaib.


Omansyah, 28, pemilik keris yang dikenali sebagai Santan Lanang Betino itu memberitahu, dia memperoleh keris itu daripada bapa saudara sulungnya lima tahun lalu.
Dia bagaimanapun tidak berapa jelas tentang asal usul keris yang mempunyai tujuh luk dan 30 sentimeter panjang itu, tetapi mengikut sejarah, keris itu adalah peninggalan kerajaan Sriwijaya yang dimiliki oleh golongan atasan.


“Saya sendiri tidak mengetahui asal-usul keris ini kerana bapa saudara saya enggan menceritakannya,” katanya kepada Tribunnews.com.
Omansyah berkata, keris itu mempunyai kuasa ajaib iaitu boleh menenangkan perasaan orang yang sedang marah.


“Apabila ada pergaduhan, saya sering gunakan keris ini bagi mendamaikan keadaan kerana ia mampu meredakan kemarahan kepada sesiapa yang melihatnya.
“Binatang buas juga akan lari jika melihat keris ini,” ujar Omansyah. – AGENSI







Thursday, August 18, 2011

Gol Ronaldo dibatalkan kerana kebodohan Nani


pemain bola paling bangang pernah aku jumpe
korang layan je video nie ~






Sneijder sedia rendahkan gaji







LONDON - Bintang Inter Milan, Wesley Sneijder sanggup menurunkan permintaan gaji bagi memastikan penghijrahan ke Manchester United menjadi kenyataan.


Pemain tengah berusia 27 tahun itu gusar kerana terlepas peluang menyertai United selepas juara Liga Perdana Inggeris itu enggan melayan permintaan gaji lumayan 200,000 pound (RM980,000) seminggu.


Namun, Sneijder kini difahamkan pula bersedia mengurangkan permintaan tersebut sebanyak 60,000 pound seminggu.


Sekiranya berjaya menjadi pemain United kelak, dia tetap merupakan bintang kedua bergaji termahal di Old Trafford selepas Wayne Rooney yang meraih 250,000 pound seminggu.


United menawarkan kontrak kepada Sneijder bulan lalu selepas Inter bersetuju menjual tonggaknya itu pada harga 35 juta pound.


Bagaimanapun, rundingan antara pemain antarabangsa Belanda itu dengan United gagal mencapai kata putus berhubung permintaan gaji.


Sneijder menyangka United akan akur dan kembali kepadanya dengan tawaran baru tetapi ia tidak berlaku. - Agensi

Lelaki mengaku lakukan hubungan seks dengan ekzos kereta




NORFOLK - Seorang lelaki berbangsa british mengaku pernah mengadakan hubungan seks dengan keretanya sendiri di halaman garaj beliau.


Tarquin Quimm, 38, berasal dari Kota Yarmouth, mengaku telah ketagihan untuk mengadakan hubungan seks dengan kereta terutamanya kereta jenis Range Rovers.


"Saya tidak tahu apa itu kereta sebenarnya" terang encik Quimm, "tetapi apa yang saya tahu sebuah kereta dapat memuaskan nafsu saya. Ini mungkin disebabkan sentuhan nikmat di antara anu saya dan saluran ekzos kereta yang sempit"


"Bagi saya, tiada apa lagi yang paling saya suka melainkan berpakaian dengan seluar dalam wanita, menggesarkan anu saya di dalam saluran ekzos kereta dan memberikan kepuasan yang terhebat kepada kereta saya.



Mission: Impossible III (2006) 720p BRRip 600mb PRT





Original Title: Mission: Impossible III
Release Date: 2006
Genre: Action | Adventure | Thriller
Country: USA | Germany | China
Language: English | Italian | Mandarin | Cantonese | German | Czech
Format: MKV
Size: 599MB
Sub: English (embedded) | Chinese (softsub)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0317919
Director: J.J. Abrams
Cast: Tom Cruise | Michelle Monaghan | Ving Rhames

Mission: Impossible III Movie Summary:

Super-spy Ethan Hunt has retired from active duty to trains new IMF agents. But he is called back into action to confront the toughest villain he’s ever faced – Owen Davian, an international weapons and information provider with no remorse and no conscience. Hunt assembles his team: his old friend Luther Strickell, transportation expert Declan, and background operative Zhen. They are to rescue one of his very own trainees, Lindsey who was kidnapped while on a surveillance detail of Davian. It soon becomes evident that Davian is well-protected, well-connected, and downright malicious. This forces Hunt to extend his journey back into the field in order to rescue his wife, Julia, and uncover IMF double agents in the process.













Zookeper 2011 R5 | 375MB |






A group of zoo animals decide to break their code of silence in order to help their lovable zookeeper (Kevin James) find love — without opting to leave his current job for something more illustrious. woman.


IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1222817/
Genre: Comedy | Family | Romance
IMDB rating: 4.1/10Directed by: Frank Coraci
Starring: Kevin James, Rosario Dawson and Leslie Bibb
Title: Zookeper 2011 R5 MKV


Size: 374MB
Screen









[ 2nd Leg ] Real Madrid VS Barcelona Goals Spanish Super Cup 2011

Format : AVI at 1120 Kb/s
Length:  478 MB for 1 h 50 min
Video  : x264 Visual at 1000 Kb/s
ALanguage Version: ENG
Upload size: 885 MB
Content upload File. Avi
Compression: none
Data Recovery: None
Password: none











Awan mendarat atas tanah






Segumpal awan putih kecil yang terbang rendah di atas dataran hijau seperti gumpalan besar kapas, lalu jatuh ke tanah, dan tersangkut di pagar. Kejadian ini dikatakan berlangsung di daerah subur Bida Faris, tepat di sebelah timur kota oasis Al-Ain.

Peristiwa segumpal awan ajaib mendarat diatas tanah berjaya dirakam di UAE pada 4 ogos lalu.
Kejadian ni memang pelik dan kesahihannya masih belum dapat dipastikan lagi.








Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides (2011) DVDRip 525MB





Release Date: 20 May 2011
Genre: Action | Adventure | Fantasy 
Cast: Johnny Depp, Penélope Cruz, Ian McShane
Quality: DVDRip

Source: DVDRip.XviD-NeDiVx
Release Info: NFO
Subtitle: Indonesia, English

Sinopsis:
Captain Jack Sparrow (Depp) crosses paths with a woman from his past (Cruz), and he's not sure if it's love -- or if she's a ruthless con artist who's using him to find the fabled Fountain of Youth. When she forces him aboard the Queen Anne's Revenge, the ship of the formidable pirate Blackbeard (McShane), Jack finds himself on an unexpected adventure in which he doesn't know who to fear more: Blackbeard or the woman from his past. 













Wednesday, August 17, 2011

Magik Messi Sahkan kejuaraan Super SEpanyol Barca

piala pertama Fabregas


pemain terhebat abad ini  









LEDAKAN Lionel Messi pada penghujung perlawanan memastikan trofi Piala Super Sepanyol menjadi milik Barcelona setelah menewaskan Real Madrid 3-2 pada pertemuan di Nou Camp awal pagi tadi yang berakhir dengan pergaduhan. Barcelona muncul juara menerusi agregat 5-4 setelah kedua-dua pasukan mencatat keputusan seri 2-2 pada aksi pertama di Santiago Bernabeu.

Detik panas berlaku di tepi padang setelah pemain baru Barcelona, Cesc Fabregas diterjah keras Marcelo sehingga menyebabkan pemain pertahanan Brazil itu bersama-sama rakan sepasukannya, Mesut Ozil serta penyerang Barcelona, David Villa dibuang padang.

Messi mencipta gerakan untuk membolehkan Andres Iniesta menjaringkan gol pertama Barcelona pada minit ke-15 sebelum disamakan oleh Cristiano Ronaldo hanya lima minit kemudian. Namun Messi meletakkan Barcelona di hadapan pada penghujung babak pertama tetapi berjaya disamakan sekali lagi oleh Real menerusi Karim Benzema pada minit ke-82.

Messi bagaimanapun sekali lagi melakukan sentuhan ajaib pada minit ke-88 untuk gol ketiga Barcelona.

“Para pemain telah melakukan usaha yang luar biasa kerana dalam beberapa aspek pemain kami agak kurang daripada persembahan terbaik mereka.
“Messi juga tidak beraksi pada tahap terbaiknya. Jadi saya perlu ucapkan tahniah kepada semua pemain di atas usaha keras dan karakter yang ditunjukkan,” kata jurulatih Barcelona, Pep Guardiola.
Sementara itu, jurulatih Real, Jose Mourinho yang terus gagal mencatat kemenangan di Nou Camp selepas lapan kunjungan tetap enggan mengaku kalah.
“Jika saya katakan yang kami gembira apabila kami gagal memenangi piala ini, ia umpama saya seorang yang hipokrit.
“Memang ia trofi yang kecil tetapi kami tetap tidak gembira kerana gagal menjuarainya. Tapi apa yang menggembirakan saya ialah evolusi dalam pasukan.
“Kami berjaya beraksi dengan baik dalam kedua-dua perlawanan timbal balik ini dan mempamerkan persembahan yang mengagumkan,” kata Mourinho.



P/s : Hanya Selepas 3 hari, Fabregas telah mengecapi piala pertama bersama Barca sekaligus menamatkan penantian kemarau 8 tahun tanpa trofinya di Arsenal...'Wenger is the reason why i leave emirates'- Fabregas



Ramai Miliki Ejaan Nama Sama Dalam Daftar Pemilih





KUALA LUMPUR – Terdapat 825 individu memiliki ejaan nama yang sama dengan Azhar Ahmad, hasil semakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) semasa menyiasat dakwaan Pemuda PAS wujudnya penyelewengan melibatkan nama lelaki itu.
Selain Azhar, Besah Mat turut memiliki ejaan nama yang sama dengan 14 orang lain manakala Mansor Ahmad memiliki ejaan nama sama dengan 229 orang.
Bagaimanapun, Setiausaha SPR Datuk Kamaruddin Mohamed Baria menafikan dakwaan penyelewengan kerana mereka semua memiliki nombor kad pengenalan berbeza meskipun ejaan nama sama.
Penjelasan itu dibuat SPR untuk menafikan dakwaan Pemuda PAS melalui Pengerusi Pemulihan Demokrasi dan Mobilisasinya Suhaizan Kalat yang kononnya curiga terhadap tiga individu itu dari kawasan utara tanah air yang memiliki ejaan nama sama, dengan nombor kad pengenalan hanya berbeza di dua digit terakhir didaftarkan di dua tempat berbeza dalam Daftar Pemilih SPR.
Selain dakwaan itu, Suhaizan melalui sebuah akhbar tempatan turut mendakwa ketiga-tiga individu terbabit masing-masing mempunyai dua kad pengenalan dan boleh mengundi dua kali dalam satu pilihan raya.
Kamaruddin berkata SPR melakukan semakan menggunakan Agency Link-Up System (ALIS) Jabatan Pendaftaran Negara daripada 12.3 juta pengundi dalam negara untuk menyiasat dakwaan itu.
“Dalam urusan pendaftaran pemilih, pengenalan diri pengundi direkodkan berdasarkan kepada nombor kad pengenalan dan bukannya nama kerana sekiranya nama digunakan, ia tidak membolehkan SPR membezakan pengundi kerana ramai individu yang ejaan nama mereka adalah sama,” katanya.
Justeru, Kamaruddin meminta Suhaizan dan pihak lain supaya tidak membuat tuduhan sewenang-wenangnya tanpa bukti kukuh. – BERNAMA

Google+ kena kutuk dengan Facebook





Eksekutif Facebook berkata bahawa laman sosial Google, Google+, tidak mempunyai ramai pengguna, kurang ‘originality’ dan hanyalah pengaruh dari kesan ekonomi.
Google+ yang mula dibuka dua bulan yang lalu oleh syarikat gergasi Google, telah dikritik oleh pegawai eksekutif kanan Facebook kerana ianya sesuatu yang tidak tulen, tidak mempunyai ramai pengguna dan juga hanyalah pengaruh daripada kesan perkembangan teknologi.
Sean Ryan, Pengarah Rakan Kongsi Permainan Facebook berkata bahawa “Google telah mengadaptasikan beberapa aspek dari sistem Facebook dan mereka rasakan bahawa mereka berhak untuk lakukan perkara tersebut. Kita perlu lakukan lebih baik daripada itu.”
Laporan The Fortune juga melibatkan perbandingan yang dilakukan oleh Ryan antara kadar keuntungan kadar perkongsian model antara mereka dan pengusaha permainan. Facebook berada di depan dengan kadar 30% manakala Google+ hanya sekadar mendapat 5%. “Google hanya mendapat 5% kerana mereka tidak mempunyai ramai pengguna,” kata Ryan. Beliau juga menyamakan taktik yang digunakan oleh Google seperti taktik dimana McDonalds cuba untuk meniru Starbucks dengan menjual kopi.
Google+ kini mempunyai lebih kurang 25 juta pengguna. Pada tahun 2004, Facebook mengambil masa 10 bulan untuk mendapat sejuta pengguna. Fortune menyatakan bahawa penggunaan kemudahan permainan seperti Zynga Poker dan Angry Birds telah membuatkan Facebook sedikit tergugat, dan menyebabkan mereka juga mengumumkan bahawa mereka akan menambahbaik servis-servis komunikasi dan permainan.
Pasaran permainan merupakan satu faktor yang besar kerana ianya boleh mencapai kadar jualan sehingga AS$20.3 billion menjelang 2014, menurut satu kajian yang dilakukan oleh bank ThinkEquity.

Rozita Che Wan Hanya Pilih Lelaki Bujang Sahaja





KUALA LUMPUR – Pelakon jelita berstatus ibu tunggal, Rozita Che Wan, 38, hanya akan memilih lelaki bujang sahaja sebagai calon suaminya sekiranya takdir menentukan bahawa beliau akan berkahwin sekali lagi.
Rozita berkata, beliau yakin bahawa hanya lelaki berstatus bujang sahaja yang mampu meyakinkannya sebagai calon suami terbaik untuk menjaga masa depan diri serta dua orang anaknya, Ammar Effendy, 15, dan Aniq Ezzra, 12.
“Terus-terang saya katakan, saya lebih prefer lelaki bujang untuk menjadi suami saya nanti. Saya rasa lelaki bujang sahaja yang dapat menyakinkan saya untuk terima saya dan juga anak-anak saya,” katanya yang dipetik dari blog hiburan popular, murai.com.my.
Berkata kepada laman blog tersebut, pelakon yang masih ‘bergetah’ ini menjelaskan bahawa beliau bimbang kasih sayang kepada anak-anaknya terabai jika beliau berkahwin dengan lelaki berstatus duda yang turut memiliki anak-anak yang lain.
“Saya mahu lelaki yang boleh memberi sepenuh kasih sayang kepada anak-anak saya juga, kalau tidak lebih baik saya tak payah kahwin,” katanya lagi.
Mengulas lanjut mengenai pendiriannya itu, Rozita turut menyatakan kerisauannya berdepan dengan pelbagai masalah sekiranya berkahwin dengan duda atau suami orang memandangkan mereka akan tidak dapat tidak, tentunya akan masih terikat dengan bekas isteri atau isteri masing-masing.
“Jadi kalau saya nak kahwin biarlah elak daripada perkara semua itu.
“Apa yang penting, saya mahu suami yang saya kahwini nanti, saya akan sayangkanya dengan sepenuh hati supaya apa sahaja kemahuan dan kerenah dia saya boleh layan dengan ikhlas,” jelasnya lagi kepada murai.com.
Rozita yang memegang status ibu tunggal sejak sembilan tahun lalu berkata, sekiranya ada jodoh, beliau mahu menamatkan status tersebut dengan berkahwin secepat mungkin memandangkan dirinya tidak berteman sekian lama dan cemburu melihat adik-beradiknya yang semua sudah berumahtangga berbanding dirinya yang sendirian sekian lama.
Pelakon jelita itu juga mendedahkan bahawa beliau berdoa di Tanah Suci Mekah agar dicepatkan bertemu jodoh dengan seorang lelaki yang soleh dan baik yang mampu membimbingnya, ketika menunaikan umrah bersama hampir semua anggota keluarganya baru-baru ini.
Terbaru mengenai pelakon diminati ramai ini, beliau sedang menjalani pengambaran drama berjudul Biarlah Rahsia dan selepas ini hanya akan bercuti raya selama beberapa hari sebelum meneruskan penggambaran drama bersiri Kiah Perkasam Musim 2 pada pada Hari Raya keempat.

Video ini boleh Batalkan Puasa anda Dengan Sengaja


macam mane ?? awesomekan~ ade yang termuntah x ? oopps... sory...
hahahaha

Jom 'Honeymoon' di Hotel Angkasa Lepas



























Firma Rusia, Orbital Technologies telah mendedahkan rancangan untuk membina hotel angkasa lepas , yang dibuka kepada pelancong dunia menjelang 2016.


Hotel itu mempunyai empat kabin yang cukup untuk memuatkan tujuh tetamu dengan kemudahan melakukan aktiviti sosial seperti melihat keindahan sistem solar dengan teropong serta merakam pergerakan angkasa dengan kamera DSLR yang disediakan khas unutk pengunjung .Selain itu, hotel itu juga akan bertindak sebagai hab untuk penyelidikan saintifik dan ujikaji sains .


Pengalaman 'sekali seumur hidup itu' pastinya tidak semurah yang disangka . Ia akan menelan belanja kira-kira $ 410,000 (RM 1,220,979.97) hanya untuk sampai ke stesen angkasa komersial, dan kos tinggal selama lima hari dianggarkan sekitar $ 165.000 (RM 491,369.98).


"Kami menganggap Hotel Angkasa merupakan projek komersial yang amat menarik, dan kami sangat-sangat menggalakkan penyertaan pihak swasta. Ia akan menarik pelaburan swasta bagi industri angkasa Rusia," kata Vitaly Davydov, Timbalan Ketua Persekutuan Agensi Angkasa Persekutuan Rusia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...