[ WAJIB BACA ]Malek Noor terima Hidayah di usia 46 tahun

~kisah benar Ahli bina badan negara, dahulu beliau pernah meneguk arak dan makan daging khinzir semasa zaman jahil nyer~

Gaji dan elaun menteri- menteri di malaysia title

Rahsia kerajaan terbongkar. Mari kita lihat gaji-gaji golongan elit negara ini dan bandingkan dengan gaji anda.

STARBUCKS HALAL LAH !

“STARBUCK telah disahkan haram oleh JAKIM. Semua chocolate, vanilla dan coffee drinks kat Coffee Bean dan Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich dr animal origin (pork).~ betul ke ?

PAK SAMAD DIUGUT TARIK GELARAN SASTERAWAN NEGARA

Begitu mudah negara melupakan jasa insan terbilang seperti Pak Samad ini hanya kerana pandangan dan fahamannya yang tidak selari dengan kerajaan...inikah kerjaan demokrasi seperti yang kita mahu ??? renung2 kan..

(ESKLUSIF) 10 JAWAPAN KHAIRUL FAHMI MENGENAI KEPUTUSAN PUTUS TUNANG DENGAN ELIA!

Alasan Khairul Fahmi mengenai keputusan putus tunangnya dengan Elia

Monday, June 28, 2010

pensel stylo













Kapal Laut Terpanjang Yang Pernah Dibina

Knock Nevis 

Knock Nevis adalah sebuah kapal tangki super. Kegunaan terakhirnya adalah sebagai sebuah Penyimpanan dan Pemindahan Terapung (FSO). Ia dahulunya pernah dimiliki oleh sebuah syarikat Norway, Fred Olsen Production. Sebelum ditukarkan menjadi sebuah FSO, Knock Nevis merupakan sebuah kapal tangki super terbesar dan rekodnya sebagai kapal terpanjang pernah dibina masih kekal sehingga kini.


Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto

Knock Nevis merupakan kapal terpanjang yang pernah dibina, lebih panjang daripada kebanyakan bangunan-bangunan tingi di dunia. Meskipun agak rendah berbanding Taipei 101 pada 509.2 meter (1,671 ka) dan Menara Sears pada 527.3 meter (1,730 ka) diukur dari jalan sehingga ke hujung antena, ia lebih tinggi berbanding Menara Berkembar Petronas pada 452 meter (1,480 ka).




 Ship Facts
   Lenght: 458 m
   Beam: 69 m
   Draft: 26.4
   Deadweight: 565,000 mt
   Gross Tonnage: 236,710 mt
   Speed: 13.6 kn
   Year Built: 1981

Sunday, June 20, 2010

Ingatlah Wahai Lelaki....

Allah berfirman:brmksud
"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "



"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "



"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "



"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "



"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"



"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."



"Kau tahu;kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."



Kirimkan ini kepada
setiap wanita yang anda kenal hari ini
untuk memperingati Wanita. Jika Anda
lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi.
Anda akan menambah harga diri wanita!

Kirimkan Post ini ,
kepada kaum lelaki, supaya mereka sedar
dan ingat akan kecantikan wanita mereka
yang azali.. bukan pada kecantikan
luaran semata-mata. Selamilah hati
wanita mu.. dan ingat lah...
Setiap Wanita itu Cantik.....

Azab Bagi Wanita..........


(tlg ingatkan kpd semua wanita yg anda kenal)
Salam, Saudara saudari muslimin & muslimat Renungan khusus utk wanita, suami2 & diri sendiri.



Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah menangis manakala ia dtg bersama Fatimah . Lalu keduanya brtanya mengapa Rasulullah menangis.


Beliau menjawab, "Pada mlm aku di-isra' kan, aku melihat wanita2 yg sedang disiksa dgn berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Krn, menyaksikn mereka yg sgt berat  & ngeri siksanya. Putri Rasulullah lalu menanyakan apa yg dilihat ayahandanya.



"Aku lihat ada wanita digantung rambutnya, otaknya mendidih.


Aku lihat wanita digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang & timah cair dituangkan ke dlm tengkoraknya.


Aku lihat wanita trgantang kedua kakinya dgn terikat tangannya sampai ke ubun2, diulurkan ular & kalajengking.


Dan aku lihat wanita yg memakan badannya sendiri, dibwhnya nyalaan api neraka. Serta aku lihat wanita brmuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.
Aku lihat wanita yg telinga pekak & matanya buta, dimasukkan ke dlm peti yg dibuat dr api neraka, otaknya keluar dr lubang hidung, badannya bau busuk krn penyakit sopak & kusta.
Aku lihat wanita yg badannya seperti himar, beribu2 kesengsaraan dihadapinya.


Aku lihat perempuan yg rupanya spt anjing, sedang api masuk melalui mulut & keluar dari duburnya sementara malikat memukulnya dgn pentung dr api neraka,"kata Nabi.


Fatimah kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa spt itu?


Jawab Rasulullah, "Wahai putriku, adapun mereka yg trgantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yg tak menutup rambutnya higga terlihat oleh lelaki bkn muhrimnya.


- Wanita yg digantung susunya adalah istri yg 'mengotori' tmpt tidurnya.


- Wanita yg trgantung kedua kakinya ialah wanita yg tak taat kpd suami, ia keluar rumah tanpa izin suami, & wanita yg tak mau mandi suci dari haid & nifas.


- Wanita yg memakan badannya sendiri ialah krn ia berhias utk lelaki yg bukan muhrimnya & suka mengumpat org lain.


- Wanita yg memotong badannya sendiri dgn gunting api neraka karena ia memperkenalkn & menunjuk2 dirinya kpd org lain. brsolek & brhias agar kecantikannya dilihat lelaki bkn muhrimnya.


- Wanita yg diikat kedua kaki tangannya ke atas ubun2nya diulurkan ular & kalajengking pdnya krn ia boleh solat tp tak amalkan & tak mau mandi junub.


- Wanita yg kepala spt babi & badannya spt himar ialah tukang umpat & pendusta. Wanita yg mnyerupai anjing ialah wanita yg suka fitnah & membenci suami."

Mendengar tu,Sayidina Ali & Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.

Monday, June 14, 2010

Smallest Girl in the World


Kenadie Jourdin-Bromley, known around the world as "the littlest angel", was born Feb.13, 2003, weighing just 2 lbs, 8 ounces. Doctors were at a loss as to why she was born so small and told her parents this little miracle baby likely wouldn't live through the night. But she did. She continued to defy doctors expectations and at the age of 8 months, Kenadie was finally diagnosed with primordial dwarfism, a genetic condition that is believed to affect only about 100 people in the world. She isn't expected to grow past about 30 inches or weigh more than 8 pounds. 
Nearing the age of four, Kenadie now walks, runs, laughs, smiles and is beginning to talk. But, perhaps more importantly, it's the way Kenadie makes people feel that is her strongest achievement. 







She may be small but no one would argue that this little girl has an enormous effect on people throughout the world.




Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto



Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto






Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto




Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto




Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto






Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto


Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto


Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto


Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto


Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto


Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto


Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto


Klik Di Sini Untuk Besarkan Foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...