[ WAJIB BACA ]Malek Noor terima Hidayah di usia 46 tahun

~kisah benar Ahli bina badan negara, dahulu beliau pernah meneguk arak dan makan daging khinzir semasa zaman jahil nyer~

Gaji dan elaun menteri- menteri di malaysia title

Rahsia kerajaan terbongkar. Mari kita lihat gaji-gaji golongan elit negara ini dan bandingkan dengan gaji anda.

STARBUCKS HALAL LAH !

“STARBUCK telah disahkan haram oleh JAKIM. Semua chocolate, vanilla dan coffee drinks kat Coffee Bean dan Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich dr animal origin (pork).~ betul ke ?

PAK SAMAD DIUGUT TARIK GELARAN SASTERAWAN NEGARA

Begitu mudah negara melupakan jasa insan terbilang seperti Pak Samad ini hanya kerana pandangan dan fahamannya yang tidak selari dengan kerajaan...inikah kerjaan demokrasi seperti yang kita mahu ??? renung2 kan..

(ESKLUSIF) 10 JAWAPAN KHAIRUL FAHMI MENGENAI KEPUTUSAN PUTUS TUNANG DENGAN ELIA!

Alasan Khairul Fahmi mengenai keputusan putus tunangnya dengan Elia

Friday, July 9, 2010

saje nk share general knowledge --> TAHUKAH ANDA???



1. Gajah satu-satunya haiwan yang tidak boleh meloncat

2. Udang kara dapat hidup selama 100 tahun

3. Hati beruang kutub mempunyai terlalu banyak vitamin A sehingga mampu membunuh manusia yang memakannya

4. Tiram mampu menukar jantinanya

5. Singa tidak boleh mengaum sehinggalah berusia dua tahun

6. Kambing mempunyai anak mata yang berbentuk segi empat tepat

7. Untuk melepaskan dari gigitan buaya, anda perlu mencucuk matanya menggunakan jari sekuat hati.
Buaya akan melepaskan anda dengan serta merta

8. Sepotong coklat mampu membunuh seekor anjing kerana coklat mampu sistem pernafasan dan jantung anjing

9. New Zealand merupakan rumah bagi 4 juta penduduk dan 50 juta biri-biri

10. Seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala

11. Thomas Edison,pencipta mentol..Takutkan kegelapan

12. Setelah kematian genius "Albert Einstain",
otaknya dicabut dan diletakkan kedalam balang oleh ahli pathologist untuk dikaji

13. Ikan lumba-lumba tidur dengan sebelah mata terbuka

14. Kesemua beruang kutub kidal

15. Kala jengking boleh dibunuh dengan menyiramnya dengan cuka.
Apabila terkena cuka, kala jengking akan marah dan menyengat dirinya sendiri



Fakta yg korang x pena nk amek tau !!

1. Tahukah anda Jika anda kentut secara konsisten selama 6 tahun dan 8 bulan, anda
menghasilkan cukup gas untuk mewujudkan tenaga untuk bom atom.


2. Seseorang itu masih di dalam keadaan sedar selama 8 saat setelah dipenggal


3. Kebanyakkan Gincu Diperbuat Daripada Sisik Ikan


4. Pemilik pertama Syarikat Rokok Marlboro,Philip
Morris mati disebabkan oleh kanser paru-paru


5. Jika anda bersin terlalu kuat, anda dapat meretakkan tulang rusuk. Jika anda cuba menahan bersin, anda boleh menyebabkan pembuluh darah di kepala dan leher pecah, dan akan menyebabkan kematian. Jika memaksa mata terbuka sewaktu bersin, bola mata boleh terkeluar dari tempatnya.


6. Memakai Headphone selama 1 jam dapat mengembang biakkan bakteri dalam kuping 700 kali lebih cepat.


7. Setiap hari darah beredar sejauh 180,000 Km dalam tubuh manusia.


8. Jika semua salur darah dalam tubuh manusia dicantumkan ia boleh meliputi jalan raya sepanjang 96,000 Km


9. Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud 'ya' dan menggangguk bermaksud tidak.


10. Leonardo da Vinci menghabiskan masa selama 10 tahun untuk menyiapkan lukisan bibir Monalisa


11. Otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv.


12. Bebola mata kita saiznya sentiasa sama seperti kita mula-mula dilahirkan


13. Kebanyakkan debu yang berada di rumah kita berasal daripada sel kulit mati


14. Kotex pada kali pertama dihasilkan adalah sebagai pembalut luka, semasa Perang Dunia pertama


15. Semut tidak tidur


16. Dalam satu titis air, mengandungi 50 juta bakteria



Tuesday, July 6, 2010

Tutorial : Cara Disable Text Selection Pada Blog Anda...



Salam...
Sebelum ni dalam tutoriaTutorial : Disable Right Click - Halang Klik Kanan kita belajar macam mana nak halang dari user menggunakan klik kanan. Sebab apa? sebab taknak dia guna fungsi copy n paste. Cara tu memang boleh kurang jenayah copy n paste he3, tapi tak cukup dengan itu sahaja. Visitor still boleh guna kan shorcut keyboard CTRL C untuk copy dan CTRL V untuk paste. Macam mana nak halang benda ni?

Kita boleh ikhtiarkan dengan menambah satu skrip dalam template blog kita. Selepas install skrip tu visitor / siapa siapa pun takkan boleh highlight text dan tak boleh nak buat text selection. ia adalah skrip disable text selection. Ok, nak try install skrip tu? Nak lindung hak cikpta korang? Jom ikuti Tutorial : Cara Disable Text Selection Pada Blog Anda.

1. Log in ke blog anda
2. Layout > Edit HTML
p/s : sila backup template dulu yer klik download full template, demi keselamatan.
3. CTRL F cari  dalam skrip template anda.
4. Copy n paste semua kod dibawah ni dan bubuh kat DI ATAS 

credit to http://www.jiwang.ws/

5. Tekan preview pastikan semua lancar dan tiada error.. kalau ok.
6. Tekan save template.

Ok dah siap, macam mana? tak boleh nak select kan? sekarang baru la jadi hakcipta terpelihara he3. Korang boleh praktikkan dan kalau ada apa apa soalan boleh lah tanya pada Lanun di ruang komen. Lanun dah try memang semuanya ok. Selain itu kalau korang ada cara lain, boleh lah kita share sama sama yer. Lanun pun dalam proses belajar jugak.

Friday, July 2, 2010

peLiK tAPi BeNaR...(orng ethophia)

wINAMp fINAL











Read more...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...