[ WAJIB BACA ]Malek Noor terima Hidayah di usia 46 tahun

~kisah benar Ahli bina badan negara, dahulu beliau pernah meneguk arak dan makan daging khinzir semasa zaman jahil nyer~

Gaji dan elaun menteri- menteri di malaysia title

Rahsia kerajaan terbongkar. Mari kita lihat gaji-gaji golongan elit negara ini dan bandingkan dengan gaji anda.

STARBUCKS HALAL LAH !

“STARBUCK telah disahkan haram oleh JAKIM. Semua chocolate, vanilla dan coffee drinks kat Coffee Bean dan Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich dr animal origin (pork).~ betul ke ?

PAK SAMAD DIUGUT TARIK GELARAN SASTERAWAN NEGARA

Begitu mudah negara melupakan jasa insan terbilang seperti Pak Samad ini hanya kerana pandangan dan fahamannya yang tidak selari dengan kerajaan...inikah kerjaan demokrasi seperti yang kita mahu ??? renung2 kan..

(ESKLUSIF) 10 JAWAPAN KHAIRUL FAHMI MENGENAI KEPUTUSAN PUTUS TUNANG DENGAN ELIA!

Alasan Khairul Fahmi mengenai keputusan putus tunangnya dengan Elia

Sunday, October 24, 2010

Check Wallet anda sekarang !!!!


Salam 1 Malaysia..


Okey, sy akan share kan knowledge2 yg sy ada kepada semua.. hope kita dapat share sama2 n menyebarkan wabak penyakit ni.. PENYAKIT CHECK WALLET!!! bila dapat duit baki dari bayar pape pun..


Edisi siasat hari ini sy akan menceritakan serba sedikit tentang duit syiling 10sen negara kita yg paling mahal.. jangan x percaya, tetapi inilah hakikatnyer..


p/s = gambar ini sy copy daripada google sebab saya sendiri pn masih blom ada duit ini.. kepada owner gambar ni, saya mintak izin nk pakai gambar ni yer.. nk share ilmu ngn anak cucu..





Tadaa....




10 sen 1971.. inilah tahun keramat bg semua pengumpul2 duit lama yg ingin lengkapkan koleksi duit 10sen mereka.. nampak biasa jer kan.. ape yg pelik sangat?? beli gula2 pun dapat 2 biji jer.. duit ini mengikut katalog Steven Tan edisi 19, hrga diaRM120-280 SEKEPING bergantung condition!!!




kenapa mahal sangat?? baiklah murid2, duit syiling 10sen dari tahun 1967-2010 normally average ditempa@diproses adalahPULUHan JUTA atau RATUSan JUTA keping setahun.. tetapi duit 10sen tahun 1971 ni hanya ditempa@diproses sebanyak32 236 keping sahaja.. sangat sedikit.. walaupun duit ini di letak harga sekitar rm120-280, sy belum pernah lagi jumpa ada org nk jual bwh rm200.. setakat ni average hrga yg sy jumpa antara rm210-450..




serba sedikit sejarah mengenai duit ni kenapa ditempa sedikit?? ape yg tok guru sy cakap, nama lain bg duit ini adalah 'duit banjir'. ketika tahun itu, kuala lumpur dikatakan banjir. mesin2 yg digunakan untuk buat duit syiling ni banyak rosak.. so, kuantiti yg dapat diproses adalah amat sedikit..




selain daripada 10sen tahun 1971, ada 2 tahun lg yg berpotensi untuk jadi mahal di masa akan datang iaitu tahun 1994 dan2003. kuantiti yg dikeluarkan pada tahun 1994 ialah sebanyak 7 122 222 keping. berjaya menduduki carta ke 2 sedikit diproses manakala tahun 2003 pula sebanyak 8 640 000 menduduki carta ke 3 duit 10sen yg paling sedikit diproses.. 




jika anda x percaya, pecah tabung or setiap duit baki yg anda perolehi, sila cek tahun2 yg sy sebutkan diatas.. memang susah nk jumpa.. 


SELAMAT TERJEBAK PENYAKIT INI!!!
g cek wallet masing2..

Anak babi kepala gajah


Suasana gempar di Anhui China apabila seekor anak babi dilahirkan berkepala seakan kepala gajah, telinga yang besar dan mempunyai belalai yang panjang jelas menyerupai seekor gajah. Walau bagaimanapun anak babi ini mati selepas 9 jam.

Resigzed ImageClick this bar to view the full image.

Resigzed ImageClick this bar to view the full image.

Tuesday, October 19, 2010

Rosmah menghina islam..!





Rosmahrasmi festival pakaian Islam?..Rosmah Mansor sokong cara pemakaian Islam? Rosmah Mansor berbicara mengenai pakaian wanita Islam?...

Maka tidak peliklah, festival pemakaian islamic yang diadakan Kuala Lumpur April lalu menampilkan cara/fesyen pemakaian muslimah versi 1Malaysia Umnoapco..sungguh memalukan..

Salah satu agenda terbaru dajjal bagi membogelkan pakaian MUSLIMAH Malaysia dan Indonesi yang diterajuai oleh kerajaan 1MALAYSIA, Rosmah Mansor!!..penyokong 'parti Islam' Umno pasti terharu dengan bini PM Najib Razak..

Gambiran:-

penipuan

Hhaha..mesti di antara korang semua mmg menggilai gadis2 dari Negara Matahari Terbit nie disebabkan kecomelan mereka kan 
tapi adakah anda tahu disebalik wajah mereka,adalah kepalsuan semata2..haha..ini MM bongkarkan segala2nya.. 




































dan banyak lagi penipuan 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...