[ WAJIB BACA ]Malek Noor terima Hidayah di usia 46 tahun

~kisah benar Ahli bina badan negara, dahulu beliau pernah meneguk arak dan makan daging khinzir semasa zaman jahil nyer~

Gaji dan elaun menteri- menteri di malaysia title

Rahsia kerajaan terbongkar. Mari kita lihat gaji-gaji golongan elit negara ini dan bandingkan dengan gaji anda.

STARBUCKS HALAL LAH !

“STARBUCK telah disahkan haram oleh JAKIM. Semua chocolate, vanilla dan coffee drinks kat Coffee Bean dan Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich dr animal origin (pork).~ betul ke ?

PAK SAMAD DIUGUT TARIK GELARAN SASTERAWAN NEGARA

Begitu mudah negara melupakan jasa insan terbilang seperti Pak Samad ini hanya kerana pandangan dan fahamannya yang tidak selari dengan kerajaan...inikah kerjaan demokrasi seperti yang kita mahu ??? renung2 kan..

(ESKLUSIF) 10 JAWAPAN KHAIRUL FAHMI MENGENAI KEPUTUSAN PUTUS TUNANG DENGAN ELIA!

Alasan Khairul Fahmi mengenai keputusan putus tunangnya dengan Elia

Monday, May 31, 2010

Devil May Cry - Complete (2008) Bluray 720p x264 - stAr

Trích:


The violent fantasy-adventure Devil May Cry (2007) is based on the popular Playstation 2 game. Dante, the taciturn, perenially broke anti-hero of the program, lives on pizza, beer, and strawberry sundaes. He spends his time slouched on a couch reading trashy magazines. But when someone brings a case to the Devil May Cry Detective Agency, he goes into action--he needs the money. Everyone's problems can be traced back to the demons that infest wherever it is the show takes place. Using pistols and a broadsword, Dante swiftly reduces his foes to so much demon tartare. Rounding out the cast are Lightning and Lady, two allied demon fighters, and blonde orphan Patty.



Code:







http://rapidshare.com/files/373558537/DevilMayCry.01.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/373558040/DevilMayCry.01.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/373556857/DevilMayCry.02.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/373556429/DevilMayCry.02.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/373558045/DevilMayCry.03.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/373556901/DevilMayCry.03.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/373556511/DevilMayCry.04.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/373556746/DevilMayCry.04.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/373557655/DevilMayCry.05.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/373557442/DevilMayCry.05.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/375488699/DevilMayCry.06.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/375488902/DevilMayCry.06.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/375488825/DevilMayCry.07.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/375489647/DevilMayCry.07.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/375489774/DevilMayCry.08.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/375488317/DevilMayCry.08.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/375490014/DevilMayCry.09.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/375489317/DevilMayCry.09.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/375488884/DevilMayCry.10.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/375488488/DevilMayCry.10.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/375490440/DevilMayCry.11.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/375490075/DevilMayCry.11.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/375489747/DevilMayCry.12.720p.BluRay.x264-stAr.part1.rar http://rapidshare.com/files/375489039/DevilMayCry.12.720p.BluRay.x264-stAr.part2.rar http://rapidshare.com/files/375488529/DevilMayCry.Extras.01.720p.BluRay.x264-stAr.rar http://rapidshare.com/files/375488397/DevilMayCry.Extras.02.720p.BluRay.x264-stAr.rar

Dragon Ball Z (1989-1994) 480p BD-rip(Mkv)

Dragon Ball Z (1989-1994) 480p BD-rip(Mkv)






Dragon Ball Z (1989-1994) 480p BD-rip(Mkv) Mediafire / Rapidshare

Klik readmore untuk download/view video

Size : 5.6 GB

Language : Japanese / English (Dual)

Subtitle : English ( Not Hard-Subbed )





Download links : Mediafire / Rapidshare







Doragon bôru Z 1: Ora no Gohan wo kaese (1989) aka Dragon Ball Z: Dead Zone



http://rapidshare.com/files/384165509/DBZ01.1989-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384166314/DBZ01.1989-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002



Doragon bôru Z 2: Kono yo de ichiban tsuyoi yatsu (1990) aka Dragon Ball Z: The World's Strongest



http://rapidshare.com/files/384165299/DBZ02.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384165365/DBZ02.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384164989/DBZ02.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



Doragon bôru Z 3: Chikyû marugoto chô kessen (1990) aka Dragon Ball Z: The Tree of Might



http://rapidshare.com/files/384165498/DBZ03.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384166380/DBZ03.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384165260/DBZ03.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003

http://rapidshare.com/files/384163060/DBZ03.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.004



Doragon bôru Z 4: Super Saiyajin da Son Gokû (1991) aka Dragon Ball Z: Lord Slug





http://rapidshare.com/files/384165578/DBZ04.1991-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384166425/DBZ04.1991-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384164497/DBZ04.1991-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



Doragon bôru Z 5: Tobikkiri no saikyô tai saikyô (1991) aka Dragon Ball Z: Cooler's Revenge





http://rapidshare.com/files/384166262/DBZ05.1991-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384166387/DBZ05.1991-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384163742/DBZ05.1991-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



Doragon bôru Z 6: Gekitotsu! Hyakuoku pawâ no senshi (1992) aka Dragon Ball Z: Return of Cooler





http://rapidshare.com/files/384165635/DBZ06.1992-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384165506/DBZ06.1992-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384163547/DBZ06.1992-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



Doragon bôru Z 7: Kyokugen batoru!! San dai sûpâ saiyajin (1992) aka Dragon Ball Z: Super Android 13





http://rapidshare.com/files/384165638/DBZ07.1992-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384166279/DBZ07.1992-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384163371/DBZ07.1992-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



Doragon bôru Z 8: Moetsukiro!! Nessen retsusen-chô gekisen (1993) aka Dragon Ball Z: Broly - The Legendary Super Saiyan





http://rapidshare.com/files/384165413/DBZ08.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384165576/DBZ08.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384166180/DBZ08.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003

http://rapidshare.com/files/384164655/DBZ08.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.004



Doragon bôru Z 9: Ginga girigiri!! Butchigiri no sugoi yatsu (1993) aka Dragon Ball Z: Bojack Unbound





http://rapidshare.com/files/384166244/DBZ09.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384166795/DBZ09.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384165274/DBZ09.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



Doragon bôru Z 10: Kiken na futari! Sûpâ senshi wa nemurenai (1994) aka Dragon Ball Z: Broly Second Coming





http://rapidshare.com/files/384167204/DBZ10.1994-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384171094/DBZ10.1994-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384166867/DBZ10.1994-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



Doragon booru Z: Tatta hitori no saishuu kessen - Furiiza ni itonda Z senshi Kakarotto no chichi (1990) aka Dragonball Z: Bardock the Father of Goku



http://rapidshare.com/files/384171025/DBZAA.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384170956/DBZAA.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384166224/DBZAA.1990-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



Doragon bôru Z: Zetsubô e no hankô!! Nokosareta chô senshi - Gohan to Torankusu (1993) aka Dragon Ball Z: The History of Trunks



http://rapidshare.com/files/384171127/DBZAB.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.001

http://rapidshare.com/files/384170981/DBZAB.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.002

http://rapidshare.com/files/384166961/DBZAB.1993-truoduc.Joinmovie.com.mkv.003



OR



http://www.mediafire.com/?sharekey=0f62a5009885a12be5c3dee5769931ec4ca2d6252555c78da2d0568e5b24962e



PASSWORD : joinmovie.com

Bujang Sepah Lalalitamplom The series

Bujang Sepah Lalalitamplom The series






Language : Malay

Subtitle : None

Cast : Jepp Sepah, Mamat Sepah, Shuib Sepah, Amir Raja Lawak 3, Anita Baharom, Kartina Aziz, Zara Zya, Dato Aziz Sattar, Sabri Yunus, Jihan Raja Lawak



Sinopsis

Bujang Sepah si lalalitamplom" mengisahkan tentang kekalutan juga kesederhanaan kehidupan tiga bujang sepi yang terpaksa menetap dikampung kerna terikat dengan satu wasiat .Tiga bujang ini bernama jeff ,shuib dan juga mamat. Mereka bertiga terpaksa menelan pahit manis menetap dikampung demi menjaga wasiat allahyarhamah ibu mereka.



Mereka ini adalah saudara se ibu tetapi berbeza bapa. Jeff berasal dari bapa yang pertama, mamat berasal dari bapa kedua manakala shuib pula dari bapa yang ketiga.Kesemua bapa-bapa mereka meninggal dunia akibat sakit misteri.Mereka bertiga bekerja diladang ternakan kambing yang terletak tidak jauh dari kampung mereka. Mereka bertiga ini,sering bertengkar namun pertengkaran mereka berakhir dengan adegan-adegan yang kelakar.



Itulah punca ataupun sebab kenapa mereka bergelar bujang sepah. Sungguhpun mereka ini berstatus yatim piatu, namum mak leha disebelah rumah mereka selalu mengambil berat perihal makan dan minum mereka. Diatas selamba nya mereka bertiga ini,mak leha telah menyuarakan hasrat hatinya untuk mengambil salah seorang dari bujang sepah ini untuk dijadikan menantu dan suami kepada anak perempuannya yang bekerja di kuala Lumpur.



Pada awalnya,bujang sepah ini seperti kurang yakin dengan hasrat hati mak leha,namun disuatu hari,anak perempuan mak leha telah pulang kerumah. Kepulangan anak mak leha yang berimejkan seorang gadis yang berprofesyen ini menjadikan anggapan bujang sepah ini meleset.















EPISOD 1





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2







EPISOD 2





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2







EPISOD 3





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2









EPISOD 4





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2







EPISOD 5





Mediafire

PART 1

PART 2

PART 3

~credits to kuchietaro...





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2





EPISOD6





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2



EPISOD7





Mediafire [rmvb]

PART 1

PART 2

~credits to kuchietaro...





Mediafire

PART 1

PART 2

~credits to mtaufiq1209...





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2



EPISOD8





Mediafire [rmvb]

PART 1

PART 2

~credits to kuchietaro...





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2



EPISOD9





Mediafire [rmvb]

SINGLE LINK

~credits to kuchietaro...





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2







EPISOD 10





Mediafire [rmvb]

SINGLE LINK

~credits to kuchietaro...





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2











Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2







EPISOD 12





Rapidshare

PART 1

PART 2





Megaupload

PART 1

PART 2





Hotfile

PART 1

PART 2





Mediafire

PART 1

PART 2

Hotfile Premium Link Generator 1.4 + Error fix!NEW | 10.8 MB


Hotfile Premium Link Generator 1.4 + Error fix!NEW | 10.8 MB

Tidak memiliki premium untuk download pada Hotfile? Jangan khawatir .. Berikut adalah Link Generator Premium baru untuk Anda .. Anda akan mendapatkan penuh SPEED DOWNLOAD!

Sunday, May 30, 2010

C++ coding

learn c++ coding and programming....




C++ - How To Program, 5th Edition (2005) by H. M. Deitel.chm


C++ - How To Program by H. M. Deitel.pdf

Saturday, May 29, 2010

wayar dan kotak....

Salam....
Macam ada betulnya...

Lelaki : Otaknya dibina berkotak kotak.. kotak itu kotak ini, kotak study, kotak kerja, kotak isteri, kotak duit, kotak hobi, kotak anak anak, kotak kereta, kotak memori lama, kotak ptptn, kotak hutang, kotak tidur, kotak rehat,  kotak dan kotak macam macam kotak lagi. Setiap kotak tak bersentuh antara satu sama lain.

Perempuan : Otaknya dibina dengan wayar, wayar itu wayar ini.. wayar study, wayar kerja, wayar suami, wayar anak anak, wayar ibu mertua, wayar family, wayar tidur, wayar kereta, wayar hutang ptptn, wayar memori lama, wayar duit, wayar bla bla, semua wayar wayar. Semua wayar ni bersambung / bersentuh antara satu sama lain "short".

Situasi : 

Lelaki : Setiap kotak ni tak bersentuh antara 1 sama lain, jadi berkemampuan buat sesuatu, dan pada masa yang sama boleh lupakan perkara yang satu lagi. Lupakan pasal kerja dan family sambil main golf.

Perempuan : Semua nya wayar, short/ bersentuh antara 1 sama lain. Ada masalah ngan kerja leh efek wayar lain, short dengan wayar rehat, short dengan wayar tidur. Tidur and rehat mula terganggu. 


Friday, May 28, 2010

Alasan perempuan yang x biasa laki dengar....

Kadang-kadang, penah tak kite nampak oang-orang perempuan yang asyik main bisik-bisik sambil mata dorang usha lelaki yg tga wat something... ehm, mesti korunk tertanya-tanya.. mende pe yang dorang tga fikir tu kan.... nak tau pe die....Zzaasssss! layan~


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler…
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat…
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke pondan !!

Ladies… right?

Apa lelaki fikir bila wanita....

1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya..

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar
untuk dijaga hati.

10. Jika kamu mengirimkan ini pada lelaki-lelaki, mereka pasti bersumpah semua
ini tidak benar.

Kerana Selipar Milah Hilang Dara

 Kerana Selipar Milah Hilang Dara...
Ada duo baranak tinggal kek hujung kg ni, Pak Abu dan Milah.. Milah ni taklah cantik sgt tapi selero jugak lah mato yg mandang kek dio ni.. Seluruh jejaka di kg tu mmg syok abih kat Milah ni lebih2 lai.. satu mamat namoee..Ali.. Ali ni mmg dah target..kalau dapek kek dio Milah ni.. mmg dio nak ‘overhaul’ habih2 … Pado satu ari… ali ni tergorak ati nak ajak Pak Abu bersaing ke surau..alasan je tuh

Ali : Assalammualaikum Pak Abu……
P Abu: Waalaikumussalam… ooo… Ali .. apo ko halnyo..
Ali : Tak ado apo Pak Bu.. den igt nak ajak Pak Abu bersaing ke surau..
P Abu: Oiih.. baguihlah.. tunggulah kojap.. pokcik nak salin seluar dlm…ekau masuklah dulu..dok sini diam2 yo..

Sambil berlalu masuk ke bilik. dan tibo2.. Milah keluar dari biliknya..berkomban ajo membawo.. sebakul pakaian yg nak di basuh…. di perigi luar romah ee..

Ali : Hi.. milah.. jom main
Milah: Ishh.. apo ko ni Ali.. tak baik ckp cam tu tau..
Ali : Alah sikit yo..
Milah: Tak buleh..tak buleh ( sambil terus keluar )
Ali : (dlm hati) Jago ko.. kan ku buleh..bulehkan…
Milah : (menjeling dan menjerit). Bapak.. milah kek perigi yo..nak cuci kain2 ni hah… tak yah kunci pintu ni.. Bye Ali.

Tetibo……

Pak Abu: Hah.. apo di tonung tu Ali.. dah jom kito poi..
Ali : Jom……………………alamak Pak Ali.. mano selipa den ni..tadi ado kek sini..
Pak Abu: Ooo..ni mesti si Milah salah pakai selipa ekau.. gilah ekau mintak kek dio selipa ko tu.. dio ado kat perigi sano tu hah..pok cik tunggu sini..nak sodut rokok ni sebatang..
Ali : Yolah Pak Abu.. den poi mintak..

dan………………Ali pun merempuh masuk.. dan sekonyong2 ee nampaklah
Milah yg tongah telanjang bulek..comel..ajo segalo2..

Milah : Ishh.. Ali.. apo ni.. den jorit kang..
Ali : Jangan jorit.. bapak ekau yg suruh den dtg sini main..dio kato kalau tak main nanti den mati tongah jln..
Milah : Tipu ekau ni li…
Ali : Den tak tipu do.. ko dongar ni.. den buktikan (menjerit dongan kuat)……Pak Abuuuuuu..Milah tak bori..
Pak Abu: (dari jauh melaung)… Milah.. tak baik… Ali nak copek tu…
Ali : Hah..ekau dongar tak

Dan.. maka terjadilah perkara yg sesedap rasa adonye… tp kalau dah dasar buaya.. mmg dio tak pueh..

Ali : Sodapnya milah… eh.. den lupo plak.. bapak ekau kato tadi kalau dah raso yg kek dopan.. kono raso yg belakng jugak..
Milah : Den tak cayo cakap ko ni li..
Ali : Laaaaaaaaa… tak cayo lai.. ekau dongar den jorit ni.. Pak Abu………. Milah kasi sobolah yooooooo…
Pak Abu : Patutlah lamo bona.. Milah main kan Ali rupanyo…(jerit)…………. BAGI DUO-DUO BELAH MILAHHHHHHHHHH…..

Dan.. tak yah den cito apa yg terjadi….

Moral of the story..
jgn pakai selipar org………!!!

tafsir mimpi dari nujum niyang cheerubi

mimpi dipatuk ular
jika anda bermimpi seperti ini maka ia menandakan
rumah anda berselerak dan kemungkinan ada
ular dalam rumah anda

mimpi jumpa harta karun
jika anda bermimpi jumpa harta karun maka
jangan sesekali mengambil harta karun tersebut
kerana harta karun tersebut Ahmad Albab yang punya

mimpi berkelah di pantai
mimpi ini sangat bahaya kerana kemungkinan
besar kawasan rumah anda akan menghadapi
masalah gangguan air dalam masa 2 tiga hari
lagi

mimpi membela kambing
jika bermimpi seperti ini maka kemungkinan
besar anda tidak mandi sebelum tidur.
maka bau bau kambing terbawak bawak
sehingga dalam mimpi anda.

mimpi Seorang Perempuan Cantik
jika bermimpi seperti ini maka kemungkinan mimpi ini adalah mimpi
laila. seperti lagu yang dinyanyikan oleh
yasin.

Soalan Ramalan SPM 2010...insyAllah ; )

Soalan Ramalan SPM 2010

Tiga perkara keperluan manusia, apakah keperluan itu?

A: makan, rumah dan pakaian.
B: makan, awek dan uwang.
C: bini, bini orang dan anak dara orang.
D: Rokok, korok dan korokmu

Siapakah ketua tentera Portugis yang menyerang Melaka pada tahun 1511?

A: Alfonso D’ Albuquequer
B: Albontot D’ Abukaki
C: Al apobondo nih
D: Al..Al..Alpa romeo

Apakah isi kandungan didalam perjanjian Pangkor?

A: Tidak buleh sekodeng anak dara mandi.
B: Isterimu, isteriku jua, isteriku.. isterikulah.
C: Semua awek dalam Pangkor adalah milik ketua kampung.
D: Semua orang boleh tempeleng ketua kampung.

Siapakah pegawai British di Sarawak?

A: James Brook
B: James Beruk
C: Jem Tat Nenas
D: James Bond Tot
E: Khalid Jamlus

Pe jadah nyer nie...!!

Ramai yang tidak setuju math dan science di ajar dalam bahasa english di sekolah-sekolah rendah di Malaysia. Adakah mereka tahu, saranan dari Tun Mahathir itu ada asasnya. ahoyhoi dengan kerjasama Pelajar Kajian UiTM membuktikan…

Why Dr. Mahathir insists on using English for math and science. Because globally people use the language as information and/or technology language at this moment. How dangerous it is if we were to use these words in Bahasa, especially in schools. See example below.

hardware = barangkeras
software = baranglembut
joystick = batang gembira
plug and play = cucuk dan main
port = lubang
server = pelayan
client = pelanggan

Try to translate this:

ENGLISH :
“That server gives a plug and play service to the clients using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client.”

BAHASA :
“Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan menggunakan batang gembira jenis keras atau lembut. Batang gembira itu dimasukkan ke dalam lubang pelanggan.”

Sekian laporan kami..

Fakta yang anda memang tak tahu....

1. Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan.

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

14. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca blog ahoyhoi ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku…

Tuesday, May 25, 2010

Adamaya TV3 [2010] TVrip-RMVB



Adamaya TV3 [2010] TVrip-RMVB (Mediafire)

JOm Download episod-episod lucu romantik AdaMaya
Adamaya sebuah drama moden yang diinspirasikan daripada sebuah filem popular I’m Not Single yang turut dibintangi oleh pelakon handalan lain seperti Faizal Yusop, Diana Amir, Dian P Ramlee, Mustapha Kamal, Hafizudin, Hamidah Wahab, Puteri Mardiana dan ramai lagi.

Drama yang mempunyai 23 episod ini diterbitkan oleh MIG Production Sdn. Bhd. Adamaya hasil nukilan istimewa Feroz Kader dan skripnya ditulis oleh Zarihah Hassan pasti menjadi pilihan seisi keluarga untuk ditonton sambil menjamu minum petang.

Sinopsis Adamaya:
Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya merupakan pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibu bapanya mengambil keputusan mencarikan..

suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.
Adam menurut kehendak ibu bapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi selepas dipujuk oleh ibu bapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju. Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka.
Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh. Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

PASSWORD: adamaya@shako86
DOwnload:

Mediafire ep1 adamaya
Mediafire ep2 adamaya
Mediafire ep3 adamaya
Mediafire ep4 adamaya


Mediafire ep5 adamaya
Mediafire ep6 adamaya


Mediafire ep7 adamaya  


Mediafire ep8 adamaya
 

 
Mediafire ep9 adamaya
Mediafire ep10 adamaya
Mediafire ep11 adamaya



 PASSWORD: adamaya@shako86




ep3.. password :jiwang.tv

Mediafire
http://www.mediafire.com/?5linv0ie2lj
http://www.mediafire.com/?wownjzj1dmw
http://www.mediafire.com/?wlzmwiyomzx



ep4  password :jiwang.tv

Mediafire
http://www.mediafire.com/?3mzyji5jazn
http://www.mediafire.com/?nvztc2wxmnt
http://www.mediafire.com/?ogze4ktttk2

 ep5
password :jiwang.tv

Mediafire
http://www.mediafire.com/?ginyzq2nhjo
http://www.mediafire.com/?mtmdzhdwi4j
http://www.mediafire.com/?yhygct0mznm




ep6

password :jiwang.tv



ep7  password :jiwang.tv
Mediafire
http://www.mediafire.com/?zxtv3u2dc2y
http://www.mediafire.com/?cmqzyjkh2yq
http://www.mediafire.com/?2zqymtywdj3


ep8 password :jiwang.tv
Mediafire
http://www.mediafire.com/?rnm4z1ojjkm
http://www.mediafire.com/?5w3igfmhdmo
http://www.mediafire.com/?zgnqk0y2y3n



AdaMaya.Ep12
Rapidshare
http://rapidshare.com/files/381146126/JWG.AdaMaya.Ep12.LQ.JaKi05.part1.rar
http://rapidshare.com/files/381146072/JWG.AdaMaya.Ep12.LQ.JaKi05.part2.rar
http://rapidshare.com/files/381145911/JWG.AdaMaya.Ep12.LQ.JaKi05.part3.rar
Hotfile
http://hotfile.com/dl/40239172/975b023/JWG.AdaMaya.Ep12.LQ.JaKi05.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/40239200/f4179fb/JWG.AdaMaya.Ep12.LQ.JaKi05.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/40239229/f29c3c2/JWG.AdaMaya.Ep12.LQ.JaKi05.part3.rar.html
Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=UAZYQKX6
http://www.megaupload.com/?d=0DJOVHFG
http://www.megaupload.com/?d=32VAGN5Y
Mediafire
http://www.mediafire.com/?gzrh2yiomyg
http://www.mediafire.com/?wtiojyizmog
http://www.mediafire.com/?iownmmojt2g

 credit n password :jiwang.tv

Mediafire ep13 adamaya
 PASSWORD: adamaya@shako86



JWG.AdaMaya.Ep14
Rapidshare
http://rapidshare.com/files/381344320/JWG.AdaMaya.Ep14.JaKi05.part1.rar
http://rapidshare.com/files/381344211/JWG.AdaMaya.Ep14.JaKi05.part2.rar
http://rapidshare.com/files/381343794/JWG.AdaMaya.Ep14.JaKi05.part3.rar
Hotfile
http://hotfile.com/dl/40317914/3ec1a84/JWG.AdaMaya.Ep14.JaKi05.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/40317943/f62734f/JWG.AdaMaya.Ep14.JaKi05.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/40317954/06aca3f/JWG.AdaMaya.Ep14.JaKi05.part3.rar.html
Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=5S415TW0
http://www.megaupload.com/?d=2UJ2C5B7
http://www.megaupload.com/?d=YKEZKAI1

Mediafire

http://www.mediafire.com/?dq3ynymhy0m
http://www.mediafire.com/?gxzyj4nj3my
http://www.mediafire.com/?jjjzgzgjjnz

  credit n password :jiwang.tv



JWG.AdaMaya.Ep15
Rapidshare
http://rapidshare.com/files/381720362/JWG.AdaMaya.Ep15.JaKi05.part1.rar
http://rapidshare.com/files/381720280/JWG.AdaMaya.Ep15.JaKi05.part2.rar
http://rapidshare.com/files/381720135/JWG.AdaMaya.Ep15.JaKi05.part3.rar
Hotfile
http://hotfile.com/dl/40432234/2f61c96/JWG.AdaMaya.Ep15.JaKi05.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/40435721/7cd4e6e/JWG.AdaMaya.Ep15.JaKi05.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/40436825/751a68d/JWG.AdaMaya.Ep15.JaKi05.part3.rar.html
Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=TCZCMWO8
http://www.megaupload.com/?d=0IL3WUO7
http://www.megaupload.com/?d=20YIRXQK
Mediafire
http://www.mediafire.com/?yy3titndoqi
http://www.mediafire.com/?ym22wem3dmk
http://www.mediafire.com/?jxxnodzmzmj

  credit n password :jiwang.tv


JWG.AdaMaya.Ep16 
Rapidshare
http://rapidshare.com/files/383235862/JWG.AdaMaya.Ep16.JaKi05.part1.rar
http://rapidshare.com/files/383236026/JWG.AdaMaya.Ep16.JaKi05.part2.rar
http://rapidshare.com/files/383236098/JWG.AdaMaya.Ep16.JaKi05.part3.rar
Hotfile
http://hotfile.com/dl/41117341/eac5740/JWG.AdaMaya.Ep16.JaKi05.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/41117356/1ec4fac/JWG.AdaMaya.Ep16.JaKi05.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/41117372/0beed23/JWG.AdaMaya.Ep16.JaKi05.part3.rar.html
Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=K0M9Z4HX
http://www.megaupload.com/?d=HWWJPDYB
http://www.megaupload.com/?d=475KBFOZ
Mediafire
http://www.mediafire.com/?ymtlmy3ymyt
http://www.mediafire.com/?nzv2nyjyyzj
http://www.mediafire.com/?dtmzyujhznm

 credit n password :jiwang.tv




AdaMaya.Ep16.rmvb 

credit n PASSWORD: adamaya@shako86



JWG.AdaMaya.Ep17

Rapidshare

http://rapidshare.com/files/383603332/JWG.AdaMaya.Ep17.JaKi05.part1.rar
http://rapidshare.com/files/383603796/JWG.AdaMaya.Ep17.JaKi05.part2.rar
http://rapidshare.com/files/383602875/JWG.AdaMaya.Ep17.JaKi05.part3.rar
Hotfile
http://hotfile.com/dl/41299054/7404fce/JWG.AdaMaya.Ep17.JaKi05.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/41299073/aee5b4a/JWG.AdaMaya.Ep17.JaKi05.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/41299093/0f9e76e/JWG.AdaMaya.Ep17.JaKi05.part3.rar.html
Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=TYRS4BYR
http://www.megaupload.com/?d=8ID5OHZI
http://www.megaupload.com/?d=6ZLONZOC

Mediafire

http://www.mediafire.com/?yqyouzqmzwm
http://www.mediafire.com/?mni24jzd3yy
http://www.mediafire.com/?5wrogyz3tym

  credit n password :jiwang.tv



AdaMaya.Ep17.rmvb
mediafire rmvb

credit n PASSWORD: adamaya@shako86








AdaMaya.Ep18.rmvb 
mediafire rmvb


credit n PASSWORD: adamaya@shako86






 

JWG.AdaMaya.Ep18


Mediafire (update)

http://www.mediafire.com/?jtyizyyzjjz
http://www.mediafire.com/?yzjz3mcmzhg
http://www.mediafire.com/?m220wgtnw3w
http://www.mediafire.com/?wnnnzmvjxma
pAss : jiwang.tv
JWG.AdaMaya.Ep19

Mediafire
http://www.mediafire.com/?f5nl1mizddm
http://www.mediafire.com/?mjziomtgeyn
http://www.mediafire.com/?qcmyybvxonm


JWG.AdaMaya.Ep20

Mediafire
http://www.mediafire.com/?ehw3mtwwwyn
http://www.mediafire.com/?gdhnjvn1w2n
http://www.mediafire.com/?ijntujndtti


JWG.AdaMaya.Ep21



Mediafire

http://www.mediafire.com/?mjmymjjyz5b
http://www.mediafire.com/?htvh5rwm1td
http://www.mediafire.com/?mgmkzowzrek


JWG.AdaMaya.Ep22

Mediafire
http://www.mediafire.com/?0z3ozqrnjiy
http://www.mediafire.com/?d5gmmmvmzdm
http://www.mediafire.com/?zqz50ozqymz

JWG.AdaMaya.Ep23 end
Mediafire
http://www.mediafire.com/?n3nzengt0mh
http://www.mediafire.com/?xd2ymmegjt5
http://www.mediafire.com/?mzwmzemym2m





Password : jiwang.tv
~ Thanks credit To shako_86 ~syok.org jiwang.tv


Monday, May 24, 2010

KEraJaan Malaysia nak Halalkan Judi ???


Kerajaan Cuba Halalkan Judi Bola Sepak


worldcup
Kerajaan kemungkinan mempertimbangkan mengeluarkan lesen untuk membenarkan pertaruhan dilakukan semasa kejohanan bola sepak Piala Dunia 2010 berlangsung awal bulan depan bagi mengelak berleluasanya aktiviti perjudian dan pertaruhan haram di negara ini.Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Awang Adek Hussein, berkata jika kerajaan tidak mengeluarkan lesen kepada pihak yang memohon, aktiviti perjudian dan pertaruhan haram tetap berlaku tanpa kawalan dan pemantauan pihak berkuasa.
“Ada beberapa perkara penting untuk dikaji sama ada perkara ini (mengeluarkan lesen membenarkan pertaruhan) baik bagi kerajaan atau jika kerajaan boleh cuba mengawalnya untuk mengetahui berapa banyak (jumlah wang daripada pertaruhan haram).
“Kerajaan sedang mengkaji perkara ini dan akan memutuskannya jika mahu membenarkan pertaruhan kerana kejohanan Piala Dunia ini semakin hampir,”
katanya kepada pemberita ketika ditemui di lobi Parlimen hari ini.
Awang Adek berkata, jika lesen itu dikeluarkan, kerajaan dapat mengawal aktiviti perjudian, selain hasilnya boleh digunakan terutama untuk pembangunan bidang sukan di negara ini.Beliau mengakui sudah ada pihak yang membuat permohonan untuk mendapatkan lesen itu tetapi beliau enggan mendedahkan lebih lanjut maklumat itu sehingga kerajaan membuat keputusan mengenainya.
Terdahulu, isu itu dibangkitkan pada sesi soal jawab oleh Senator Ng Fook Heng yang mahukan penjelasan kemungkinan kerajaan mengeluarkan lesen pertaruhan kejohanan Piala Dunia untuk mengelakkan perjudian haram.
Awang Adek berkata, kerajaan memandang serius aktiviti perjudian tanpa lesen yang membabitkan pertaruhan nombor ramalan, permainan mesin slot dan pertaruhan membabitkan bookie bagi permainan bola sepak dan permainan lain.
“Aktiviti perjudian tanpa lesen adalah aktiviti yang boleh mewujudkan kegiatan sampingan lain seperti peminjam wang tanpa lesen, jenayah terancang, penyeludupan dan pengubahan wang haram.
“Oleh itu sebagai sebuah kerajaan yang prihatin terhadap rakyatnya, kerajaan akan memberi pertimbangan sewajarnya dan sebarang langkah perlu dilakukan secara berkesan bagi menangani masalah bookie tanpa lesen termasuk membenarkan pertaruhan bookie bola sepak dilaksanakan melalui perlesenan sah,”
katanya.

Saturday, May 15, 2010

Alasan Lelaki....


Kalau perempuan cantik pendiam,
Lelaki akan cakap :- Woow, ciri-ciri isteri idaman

Kalau perempuan tak cantik pendiam,
Lelaki akan cakap :- Eh, tak reti berkomunikasi betul

Kalau perempuan cantik berbuat jahat,
Lelaki akan kata :- Mesti ada krisis nih.. kesiannye..

Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat,
Lelaki akan cakap :- Dah la tak lawa, perangai pulak hodoh

Kalau perempuan cantik menolong Lelaki yg diganggu,
Lelaki akan cakap :- Woow!Heroin sejati

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yang diganggu,
Lelaki akan kata :- Hm.. Taktik nak ngorat le tu

Kalau perempuan cantik dapat Lelaki hensem,
Lelaki akan kata :- Ok la. Bagai pinang di belah dua..

Kalau perempuan tak cantik dapat Lelaki hensem,
Lelaki akan kata :- Kesian.. mesti dah kena bomoh lelaki tu!

Kalau perempuan cantik ditinggal kekasih,
Lelaki akan kata :- Buta kayu betul mamat tu.

Kalau perempuan tak cantik ditinggal kekasih,
Lelaki akan kata :- Patut pun kena reject

Kalau perempuan cantik penyayang dgn binatang,
Lelaki akan cakap :- Perasaannya halus penuh dgn kasih sayang..

Kalau perempuan tak cantik penyayang dgn binatang,
Lelaki akan cakap :- Sesama makhluk harus saling menyayangi

Kalau perempuan cantik bawa BMW,
Lelaki akan cakap :- Ntah dato mana bela ni

Kalau perempuan tak cantik bawa BMW,
Lelaki akan cakap :- Mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik tak mau bergambar,
Lelaki akan cakap :- Pasti takut kalau2 gambarnya tersebar..

Kalau perempuan tak cantik tak mau bergambar,
Lelaki akan kata :- Sedar pun diri tu

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki,
Lelaki akan cakap :- Wah.. caring sungguh

Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki,
Lelaki akan cakap :- Eleh, nak tunjuk caring le tu

Kalau perempuan cantik bersedih hati,
Lelaki akan cakap :- Dont worry, i will make u happy forever..

Kalau perempuan tak cantik bersedih hati,
Lelaki akan kata :- Sikit2 nak nangis!! Gembeng! mengada2

kalau perempuan cantik masak,
Lelaki akan kata :- Dah la lawa, pandai masak pulak tu

Kalau perempuan tak cantik masak,
Lelaki akan cakap :- Ntah sedap ke tak masakan dia tu

Kalau perempuan cantik main2 miss call,
Lelaki akan kata :- Takpe, rindu la tu

Kalau perempuan tak cantik main2 miss call,
Lelaki akan cakap :- Ko ni takde keja lain ke? sibuk ni tau tak..?

Kalau perempuan cantik hantar2 email,
Lelaki akan kata :- Sukenya

Kalau perempuan tak cantik hantar2 email,
Lelaki akan cakap :- Asyik2 email dia boring!!

huhu.. n komen! jawab je la poll bawah ni k..

Saturday, May 1, 2010

LOw Yat TriP ...

emmm...minggu ni sperti biase, ak blik ke rumah, al maklumlah, rumah dkat ngn u, nk wat cne kan.. haha. kesian kat roomate ak... dorng tiggal bedua je stiap mnggu. xpe, bole bljr brdikari...klu x bile lgi ?? nk dpendekkan citer...dh lme dah ak mngidam nak de lptop, tpi hjat x ksmpian, mgkin bulan 5 nie jdi kot..hehe. tgk poket bpak ak cam tbal smacam je... so, ak biakan dlu.

Genap 2 mei 2010, pada pkul 11 pgi ( ingatx2 mcm tu la) ak btolak ke low yat... Perghh !! mmg rami giler orng kat situ...ntah pe dorng carik... ak pon x tau. Em, mgkin dorng nk singgah TS kot, tgk iron man 2... xpe esok ak nk tgk. Wyg dkat je ngn uma ak... hehe. lgi best sb x rmi sngt orng. xyah la nk bratur pnjang x2 bli tiket kan...

Er..back to the point..ak actually plan nk bli ext. hrd disk.. mmg lme ak mngidam HDD 500 gb. Bnyk bnde ak nk smpan... msti la ak nk crik yg murah pnyer... nk save bdget la katekan... average harge HDD 500 gb sume RM 25o++..survey pnyer survey... nmpk plak ext. HDD 400 gb harge RM 179. Erk ! cam best je HDD tu..

So, ak pon tanye la ah seng kat kdai tu.. Em, ptut mrah pon...
"ini internal HDD SATA, kasi msuk itu external case punye.. ada kasi USB port ma, utk smbung itu computer.." kate Ah Seng...

Tuk pngetahuan korng... internal HDD bese nye lgi murah drpd ext. HDD... em, ak pon mndpt idea yg sngt bjak... tnpa bfikir pnjang ak pon blilah... hehe. THanX Ah SEng...i got brilliant lesson today..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...