Saturday, May 1, 2010

LOw Yat TriP ...

emmm...minggu ni sperti biase, ak blik ke rumah, al maklumlah, rumah dkat ngn u, nk wat cne kan.. haha. kesian kat roomate ak... dorng tiggal bedua je stiap mnggu. xpe, bole bljr brdikari...klu x bile lgi ?? nk dpendekkan citer...dh lme dah ak mngidam nak de lptop, tpi hjat x ksmpian, mgkin bulan 5 nie jdi kot..hehe. tgk poket bpak ak cam tbal smacam je... so, ak biakan dlu.


Genap 2 mei 2010, pada pkul 11 pgi ( ingatx2 mcm tu la) ak btolak ke low yat... Perghh !! mmg rami giler orng kat situ...ntah pe dorng carik... ak pon x tau. Em, mgkin dorng nk singgah TS kot, tgk iron man 2... xpe esok ak nk tgk. Wyg dkat je ngn uma ak... hehe. lgi best sb x rmi sngt orng. xyah la nk bratur pnjang x2 bli tiket kan...

Er..back to the point..ak actually plan nk bli ext. hrd disk.. mmg lme ak mngidam HDD 500 gb. Bnyk bnde ak nk smpan... msti la ak nk crik yg murah pnyer... nk save bdget la katekan... average harge HDD 500 gb sume RM 25o++..survey pnyer survey... nmpk plak ext. HDD 400 gb harge RM 179. Erk ! cam best je HDD tu..

So, ak pon tanye la ah seng kat kdai tu.. Em, ptut mrah pon...
"ini internal HDD SATA, kasi msuk itu external case punye.. ada kasi USB port ma, utk smbung itu computer.." kate Ah Seng...

Tuk pngetahuan korng... internal HDD bese nye lgi murah drpd ext. HDD... em, ak pon mndpt idea yg sngt bjak... tnpa bfikir pnjang ak pon blilah... hehe. THanX Ah SEng...i got brilliant lesson today..


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...